Monday, August 31, 2009

*harapanku~*

"aku benar2 berharap,,
PERKARA INI akn membuat aku tertawa bersungguh2
pd masa hadapan...
sepertimana ia membuat aku bersungguh2 menangis
pada hari ini..."

Thursday, August 27, 2009

Awk Tau Tk?? **Naqiah Jujur**

awk tau tk??
naqiah menyampah sgt kat awk...
mcm2 yg awk bt kat naqiah..
tp naqiah tk blh nk mrh..
naqiah ttp syum..

awk tau tk??
naqiah mnyampah sgt2 kat awk...
sllu sgt awk bt naqiah sakit hati..
tp naqiah tk blh nk bnci awk..
naqiah ttp syum..

awk tau tk??
naqiah mnyampah sgt3 kat awk..
sllu sgt awk bt bnde yg naqiah tk suke,,
tp naqiah tk tau mcm ne nk tgur awk..
naqiah ttp syum..

awk tau tk??
naqiah mnympah sgt4 kat awk..
psl awk,,
naqiah myampah kat diri naqiah sndr..

knp naqiah tk blh nk marah awk??
knp naqiah tk blh nk bnci awk??
knp naqiah tk blh nk tgur awk??
knp naqiah ttp senyum??!!!

awk tau tk??
naqiah nk sgt ckp,,
yg naqiah BENCI AWK!!!
***tp naqiah tk mampu***

Wednesday, August 26, 2009

5th Dae O Ramadhan...


alhamdulillah,, hamdan lillahi 'ala kulli ahwal...~ ***5 Ramadhan***

hee~ alhamdulillah,, sedar tak sedar dah 5 hr kite jalani ibadah puasa ini... :) bulan ramadhan tahun nie bg naqiah tkde lah berat sgt... iyelah bknnye 1st tym puase kat kolej... msk nie dah 3rd yr dah,, atau dalam erti kata lain,, tahun nie merupakan tahun akhir naqiah n frens puasa kat bumi kipsas nie... huhu happy?? sedih?? naqiah sndr pon tk sure.... huhu

yg beznye puase kat kipsas nie,, naqiah tk rse pon.. tup2 dah 5 hr dah... tup2 raye trus... hu3 **tpu jer** iye lah,, nie sbb klw kat kolej nie banyaaaaak kje yg nk di buat.. dengan klaz nye lain,, assgnment,, tesis,, projek,, programs.. huhu banyak3!!! penat?? ofcoz maaaa...~ buktinye: sblm g klaz; TIDO, lepas balik klaz; TIDO, dan begitulah seterusnya,, wa ila akhirihi..... ;-)

Azam naqiah RAMADHAN1430,, same mcm azam tahun2 yg lps.... wlw pon azam2 thn lpas tk sume yg naqiah dpt capat,,, tp thun nie naqiah akn pastikan ianya trcapai insyaAllah biiznillah~ apakah die?? Solat terawih penuh,, khatam 30 juzu' al-Quran,, n dpt itikaf kat msjid pd 10 malam terakhir...

herm...~ prut dah knyang,, mata pon dah ngantok... ape lg?? naqiah pon nk tdo... huhu~ k,, c u arnd.. :-) semoga segala amalan kita bersama akn diterima oleh Allah SWT amiiinnnn~ ***salamzz***

Lima Belas Maksiat Yang Mengundang Bala

Maksud hadis : "Daripada Ali bin Abi Thalib r.a., Rasullulah s.a.w. bersabda:

"Apabila umatku telah membuat lima belas pekara, maka bala pasti akan turun kepada mereka, iaitu :

1. Apabila harta negara hanya beredar kepada orang-orang tertentu.

2. Apabila amanah dijadikan suatu sumber keuntungan.

3. Zakat dijadikan hutang.

4. Suami yang menuruti kehendak isteri.

5. Anak derhaka kepada ibunya.

6. Sedangkan ia berbaik-baik dengan kawannya.

7. Ia suka menjauhkan diri daripada ayahnya.

8. Suara sudah ditinggikan di dalam masjid.

9. Yang menjadi ketua satu kaum adalah yang terhina di antara mereka.

10. Seseorang yang dimuliakan kerana ditakuti kejahatannya.

11. Khamar (arak) sudah diminum di merata tempat.

12. Kain sutera banyak dipakai (oleh kaum lelaki)

13. Para artis disanjung (menjadi pujaan).

14. Muzik banyak dimainkan.

15. Generasi akhir umat ini melaknat (menyalahkan) generasi pertama (sahabat).

Maka pada ketika itu hendaklah mereka menanti angin merah atau gempa bumi ataupun mereka akan di ubah menjadi makhluk yang lain."

-H.R. Tarmizi.-

Sunday, August 23, 2009

How Can She Be So Beautiful?



How can she be so beautiful?
With loose cloths,
all over her carefully concealed body,
like some glistening shield to keep her safe,
she shows none of her secrets
she guards them,
keeping them close
so that none may see
Or touch
Or know
Or even guess
at what she has.
The cloths on her
head and body
are mantles of
perfect faith.
So beautiful,
so wonderful,
so utterly hidden.


While others seek to display,
she seeks to hide,
to conceal that which she has-
so how can she be so beautiful?
No make up touches her
Lips
or cheeks
Yet she is more beautiful
than any model in New York
or sweet sweet Paris.
Few look at her-
rarely taking a second glance
for tempting flesh is not bared
by her
But if one took that forbidden second glance,
one would catch sight
of sweet enduring
humility and grace, caught within
her spell-binding eyes.
One would get lost in the curves of
her upturned lips,
turned in a friendly smile.



I have never seen her body
I have never seen tempting skin from her-
yet the girls beside her march on with
more than tempting skin for show,
yet she is the one who catches my eye-
she is the one that is caught in my mind.
The world around me
whispers in my ear like the ever-present Devil,
telling me that these other girls,
with their bare chests,
and their perfect legs,
that they should be who I consider beautiful-
but this young woman,
who’s shape I do not know,
who’s curves I cannot see,
she is who I see as beautiful-
but how can she be?
How Can She Be So Beautiful?

by ~Raven-Sakura


P/S: ok fine,, i'm waiting... and i'm still waiting for sum1 yg akn ckp kat naqiah mcm nie.... huhu~ sounds prasan rite?? but,, like i care... lalala :p

Saturday, August 22, 2009

Give Thanks To ALLAH~

Give thanks to Allah,
For the moon and the stars
Prays in all day full,
What is and what was
Take hold of your iman
Don't givin to shaitan
Oh you who believe please give thanks to Allah.
Allahu Ghefor Allahu Rahim Allahu yuhibo el Mohsinin,
Hua Khalikhone hua Razikhone whahoa ala kolli sheiin khadir..
Allah is Ghefor Allah is Rahim Allah is the one who loves the Mohsinin,
He is a creater, he is a sistainer and he is the one who has power over all.
P/S: i was sooo suprised wen i listened to dis song for the 1st tym... it really2 make me wanna cry!!!!~ hua3 :'( verry niiiiicccceeee song... love it! oh yaa,, by MJ~ may Allah Bless him..

~...رمضان كريـــم


"RAMADHAN KAREEM...~

Semoga Allah memberi keizinan

utk kita menyempurnakan ibadah puasa"

~إن شاء الله~


Ya Allah,,

Permudahkanlah segala urusan ku dlm bulan Mu yg mulia ini..

perbetulkan lah niat ku dalam melaksanakan ibadahmu..

jauhkan lah aku dari sifat takkabbur dan riak ketika beribadah,

jadikanlah ENGKAU satu2nya sebb aku beribadah...~

Monday, August 17, 2009

My DEAREST Fren,, WAN...~

salam...

alhamdulillah... naqiah bersyukur sgt2.. sbb msih lg diberi peluang utk merasa nikmat penat dlm hdup.. hu3

naqiah tk tau lah knp naqiah pnaaaat sgt2 lately nie... nk ckp bnyk bt krje tk lah sgt... but mayb naqiah pnt otak kot... bnyk sgt bnde yg naqiah nk kne pk.. espacially tesis... huhu..

k.. dlm naqiah pnat2 pn smpat gak naqiah g holidae hr jumaat (fri-sun) dat day.. i went to my fren's house at kemaman... tujuan asal ktorg (ain, keemah, n me) acually sbb ade tahlil.. ayh kwn bru jer meninggal... tp disebabkan masalah yg tk dpt dielakkan tahlil tu tangguh minggu nie... so,, ktorg dah plan,, nk batal tk smpi ht plk.. so,, we juz go on with it....

herm.... mcm2 yg kte bt kat rmah wan (my fren's nme)... tgk tv, bce novel, share stories, baby sitting n,, cooking... lalala mcm tk caye kan ktorg msk.. huhu al-maklum saje lah.. ktorg nie sume tuuuuut.... *lalala* tp ape2 pn alhamdulillah... time yg naqiah msk tkde yg kuar msuk toilet... khi3 nk tau naqiah msk per?? he3 naqiah msk spagetti... bkn lah nk bangge dr.. tp wan ckp,, "wah yan,, lps nie blh lah bkn kedai yerk" heeee~ =)

wlw pn ayh die bru jer menggal.. wan tk tunjukkan pon yg die sdih... frankly speaking naqiah yg sdih tgk family die... :'( overall,, stay kat umah wan mmg bez...

hemph.... i think,, nothing more to share... thats all for now.. till we meet again insyaAllah...~ ;)

Friday, August 14, 2009

Al-Quran buatan Amerika?

Al-Quran baru buatan amerika, berbahaya dan sedang didistribusikan di kuwait , berjudul "The True Furqan" isinya bertentangan sekali. Dibuat oleh 2 perusahaan percetakan; 'Omega 2001' dan 'Wine Press'. Judul lain buku ini 'The 21st Century Quran'! berisi lebih dari 366 halaman baik bahasa Arab dan Inggris, sekarang kabarnya didistribusikan kepada anak2/generasi muda di Kuwait di sekolah2 berbahasa Inggris di sana . Bukunya sendiri memuat 77 surah, termasuk Alfatihah, Al-Jana and Al-Injil. Semuanya dimulai dengan sebuah versi panjang gabungan kepercayaan Kristen tentang tiga tuhan. Dan banyak sekali bertentangan dengan berbagai kepercayaan dalam Islam, seperti mempunyai lebih satu istri dianggap perbuatan Zina, penceraian itu dilarang, dikatakan juga bahwa Jihad adalah HARAM. Buku yang sangat menyesatkan.

Jadi tolong sampaikan kepada semua muslim sedapat kita tentang pemberitaan ini semoga Allah melindungi kita semua dari orang2 Kafir yang jahat, mendustakan Agama Allah SWT. Kalau mau lihat isinya silahkan kunjungi situsini

http://www.islam-exposed.org/f...
Mudah2an Allah s.w.t. melaknat orang/kelompok yang mencuba menghancurkan Islam. Amin.....

Thursday, August 13, 2009

Rahsia Solat...~ ;)

Setiap peralihan waktu solat sebenarnya menunjukkan perubahan tenaga alam ini yang boleh diukur dan dicerap melalui perubahan warna alam. Aku rasa fenomena perubahan warna alam adalah sesuatu yang tidak asing bagi mereka yang terlibat dalam bidang fotografi, betul tak?

Sebagai contoh, pada waktu Subuh alam berada dalam spektrum warna biru muda yang bersamaan dengan frekuensi tiroid yang mempengaruhi sistem metabolisma tubuh. Jadi warna biru muda atau waktu Subuh mempunyai rahsia berkaitan dengan penawar/rezeki dan komunikasi. Mereka yang kerap tertinggal waktu Subuhnya ataupun terlewat secara berulang-ulang kali, lama kelamaan akan menghadapi masalah komunikasi dan rezeki. Ini kerana tenaga alam iaitu biru muda tidak dapat diserap oleh tiroid yang mesti berlaku dalam keadaan roh dan jasad bercantum (keserentakan ruang dan masa) – dalam erti kata lain jaga daripada tidur. Disini juga dapat kita cungkil akan rahsia diperintahkan solat diawal waktu. Bermulanya saja azan Subuh, tenaga alam pada waktu itu berada pada tahap optimum. Tenaga inilah yang akan diserap oleh tubuh melalui konsep resonan pada waktu rukuk dan sujud. Jadi mereka yang terlewat Subuhnya sebenar sudah mendapat tenaga yang tidak optimum lagi.

Warna alam seterusnya berubah ke warna hijau (isyraq & dhuha) dan kemudian warna kuning menandakan masuknya waktu Zohor. Spektrum warna pada waktu ini bersamaan dengan frekuensi perut dan hati yang berkaitan dengan sistem penghadaman. Warna kuning ini mempunyai rahsia yang berkaitan dengan keceriaan. Jadi mereka yang selalu ketinggalan atau terlewat Zuhurnya berulang-ulang kali dalam hidupnya akan menghadapi masalah di perut dan hilang sifat cerianya. Orang yang tengah sakit perut ceria tak ?

Kemudian warna alam akan berubah kepada warna oren, iaitu masuknya waktu Asar di mana spektrum warna pada waktu ini bersamaan dengan frekuensi prostat, uterus, ovari dan testis yang merangkumi sistem reproduktif. Rahsia warna oren ialah kreativiti. Orang yang kerap tertinggal Asar akan hilang daya kreativitinya dan lebih malang lagi kalau di waktu Asar ni jasad dan roh seseorang ini terpisah (tidur la tu …). Dan jangan lupa, tenaga pada waktu Asar ni amat diperlukan oleh organ-organ reproduktif kita.

Menjelang waktu Maghrib, alam berubah ke warna merah dan di waktu ini kita kerap dinasihatkan oleh orang-orang tua agar tidak berada di luar rumah. Ini kerana spektrum warna pada waktu ini menghampiri frekuensi jin dan iblis (infra-red) dan ini bermakna jin dan iblis pada waktu ini amat bertenaga kerana mereka resonan dengan alam. Mereka yang sedang dalam perjalanan juga seelok-eloknya berhenti dahulu pada waktu ini (solat Maghrib dulu la …) kerana banyak interferens (pembelauan) berlaku pada waktu ini yang boleh mengelirukan mata kita. Rahsia waktu Maghrib atau warna merah ialah keyakinan, pada frekuensi otot, saraf dan tulang.

Apabila masuk waktu Isyak, alam berubah ke warna Indigo dan seterusnya memasuki fasa Kegelapan. Waktu Isyak ini menyimpan rahsia ketenteraman dan kedamaian di mana frekuensinya bersamaan dengan sistem kawalan otak. Mereka yang kerap ketinggalan Isyaknya akan selalu berada dalam kegelisahan. Alam sekarang berada dalam Kegelapan dan sebetulnya, inilah waktu tidur dalam Islam. Tidur pada waktu ini dipanggil tidur delta dimana keseluruhan sistem tubuh berada dalam kerehatan. Selepas tengah malam, alam mula bersinar kembali dengan warna putih, merah jambu dan seterusnya ungu di mana ianya bersamaan dengan frekuensi kelenjar pineal, pituitari, talamus dan hipotalamus. Tubuh sepatutnya bangkit kembali pada waktu ini dan dalam Islam waktu ini dipanggil Qiamullail.

Begitulah secara ringkas perkaitan waktu solat dengan warna alam. Manusia kini sememangnya telah sedar akan kepentingan tenaga alam ini dan inilah faktor adanya bermacam-macam kaedah meditasi yang dicipta seperti taichi, qi-gong dan sebagainya. Semuanya dicipta untuk menyerap tenaga-tenaga alam ke sistem tubuh. Kita sebagai umat Islam sepatutnya bersyukur kerana telah di’kurniakan’ syariat solat oleh Allah s.w.t tanpa perlu kita memikirkan bagaimana hendak menyerap tenaga alam ini. Hakikat ini seharusnya menginsafkan kita bahawa Allah s.w.t mewajibkan solat ke atas hambanya atas sifat pengasih dan penyayang-Nya sebagai pencipta kerana Dia tahu hamba-Nya ini amat-amat memerlukannya.

Adalah amat malang sekali bagi kumpulan manusia yang amat cuai dalam menjaga solatnya tapi amat berdisiplin dalam menghadiri kelas taichinya …”
Naqiah: huhu i'll try my very bez utk solat awl waktu insyaAllah... especially SUBUH
informasi ini dipetik dari: http://arthept.wordpress.com/

Sunday, August 9, 2009

After One Week..~

Salam…

Huhu.. naqiah Berjaya!!! Naqiah dah brjaya hidup selama 8 (sat-sat) hari sorg2 dalam bilik.. he2 alah.. actually no big deal pon… saje jer.. erm,, bile di renung kembalik *cewah* naqiah rase everybody needs time for themselves.. naqiah pon… sbb tu naqiah tk merungut sgt bile ditinggalkan keseorangan dlm bilik… he2 *tk merungut ker??* lalala

Actually mse mule2 cuti dat time naqiah lah org yg beriye2 sgt nak balik… ape tknye.. 8 days kat rumah mcm2 sey blh bt… tp oleh kerana kesulitan yg disebabkan oleh beberapa pihak naqiah jd tawar hati nk balik.. majok lah konon… even my mum asked me to go back also I refused to… huhu

Oryto.. ape yg naqiah bt mse keseorangan dalam bilik:-

- Makan
- Tido
- Surf net
- Tgk movie
- Siapkan tesis *huhu*
- Fikir/selesaikan segale kebuntuan… *lalala*

Huhu.. anda fikirkan ape yg saya lakukan itu menarik?? Tepat sekali!!! I really2 enjoyed it…. Tp bedek (tipu) lah klw naqiah ckp yg naqiah tkde rse boring langsong… huhu sometime I do feel boring..~ mse tulah naqiah perlukan kwn2 naqiah.. nie yg nk trime ksih kat kwn2 naqiah yg always by my side bile naqiah prlukan… *sayaaaaang korg* sob2.. :’(

Ok.. as u all noe… cuti sminggu pon dabeees… so ape lg.. tomorrow everything will be back to normal,, class-class- and class…. Wagh!!! Banyaaak assignment naqiah yg tk siap lg.. hopefully naqiah blh siapkan everything before die punye due date… insyaAllah…~ mohon doanye.. *dialog abg* wa3

erm... rsenye itu jer kot yg naqiah nak share for this time being... "semoga kite berjumpa lg di hari dan waktu yg lain.. kite kembali ke angkasa puri..." lalala

Saturday, August 8, 2009

Suara ANAK SINGAPURA..~

MAJULAH SINGAPURA
Mari kita rakyat Singapura
Sama-sama menuju bahagia
Cita-cita kita yang mulia
Berjaya Singapura
Marilah kita bersatu
Dengan semangat yang baru
Semua kita berseru
Majulah Singapura
Majulah Singapura


OUR PLEDGE
We, the citizens of Singapore,
pledge ourselves as one united people,
regardless of race, language or religion,
to build a democratic society
based on justice and equality
so as to achieve happiness, prosperity and
progress for our nation.

he3 tetibe jd patriotik.. ye lah.. ape tk nye... 9 ogos!! national day of singapore.... tetibe jer naqiah jd rindu kat singapore.. huk2 i wanna go back!!!!

Naqiah rindu nk nyanyi lagu2 singapore ngan kwn2 mcm kat schl dulu2... everytym national day jer mst tringat zmn schl.. huhu mse tulah kitorg enjoy gile2 wlw pon celebration kat schl tk sbrape,, tp ktorg ttp haaaaappiiii... =)

ape yg kitorg buat?? ade sport day,, ade pertandingan mcm2,, ade show... n mse show tu lah ktorg nyanyi,, joget (actually not really lah,, cme goyg2kan tgn jer kha3,, not allowed to maa..) dll...

ble difikirkan kembali klakar lah gak.. sebaaab.. every yr kite bt bnde yg sme sbnrnye... main game yg same,, nyanyi lagu yg same,, di tempat yg same... khi3 tp knp kite tk bosan??? herm... i dont have the ans.. ;)

huhu... naqiah rndu kat sume tu.... rndu kat kwn2... sob2 :'( "kwn2 bile kte dpt bt bnde2 mcm tu lg??"
oryte lah.. ape2 pon naqiah nk wish kat my lovely country,, happy birth day!!!!!!!


Hemph...

Naqiah,,
Blaja trime kenyataan...
Naqiah,,
cube Redha..
insyaAllah...~

Thursday, August 6, 2009

:'(


ya rabb...

sakit nye.... naqiah ingt kan sume nie dah abis.. i really2 thougt everything was over.. tp naqiah salah... knp bile naqiah dpt lupekan sume tu bru naqiah dpt tau jwpn nye?? naqiah dah tknk tau dah sume tu.. biar lah ape nk jd jd lah... knp bru skrg naqiah tau?? klw mcm nie lah skitnye naqiah rela tk tau smpi bile2... but now??

i already knew it... n i cannot accept it! its really2 hurts me... i really need sum1 by my side rite now,, but i dun have any... :'(

ya rabb...

ssh nye naqiah nk trime.... what did she means by "thank u for everything"??? its dats means dats everything is over??? am i cruel for hopping all dat r ture??

ya rabb...

naqiah tknk tau sume nie,, tp KAU tunjuk kan naqiah... naqiah dah bahagia sgt dgn ape yg naqiah dpt stakat nie,, tp KAU nmpkkan naqiah kenyataan nie.. naqiah tau,, u will not did dis for nothing.. mst ade hikmahnye... tp naqiah tk kuat ya rabb... naqiah lemah.. sgt2 lemah... :"( TLG NAQIAH YA RABB... bg naqiah kekuatan itu... only u who knows everything...

Monday, August 3, 2009

Read Dis!!

Not Muhammad, but Jesus Name was printed !!!!!! Be careful with this book!!!!!! This thing has been widespread to the whole world. We must fight this massacre which was created by Christian!!! * DO NOT let them to convert many more MUSLIM to CHRISTIAN, Na'udzubillahimindzalik... * DO NOT JUST KEEP this mail in your mailbox. FORWARD TO ALL OUR MUSLIMS.. The things they do to lead muslims astray is unbelievable. May Allah protect us all. Let all your relatives/friends know that this book do exist and a copy of it was already sent to MUIS for action.






akibat Mu aku merana...


salam alaik... huhu power title kat ats... sbnrnye bkn ade pape pon.. saje jer bt gempak... lalala yelah... ape tk deritenye... sume org dpt balik,, tinggal naqiah sorg2 kat snie... huhu wlw pon bukannye sorg2 kat kipsas nie,, tp ssorg2 dlm bilik bt jangka masa yg lame,, blh mmbuatkan seseorg itu kurg pertimbangan... hu2


bg sesiape yg kurg perihatin tntg keadaan sekeliling,, kipsas sebenarnye telah diberi cuti selama seminggu disebabkan oleh kemungkinan wujudnye virus H1N1 di kolej nie.... naqiah ulangi KEMUNGKINAN... means it is not sure yet.....


yg sedihnye,,, suppose to be,, minggu nie kitorg tengah sibuk berKARNIVAL... huhu karnival konvokesyen kipsas yg ke-19... bataal... :( bukan org yg nk konvo jer sdih,,, naqiah pon sdih gak... u noe y?? it is bcoz... pnaaaaaat naqiah n frens bt promotion seluruh kuantan-pekan semate2 nk jmput org dtg kipsas utk festival konvokesyen,, tup2 tk jd plk.... isk2...


naqiah bkn nk salahkan sesiape... bnde dah nk jd... no one knows kan... wlw pon tk sure lg virus tu ade kat sini,, tp prevention is better den cure aite?? ;)


oryte,, utk kakak2, abg2, kwn2 yg tk jd konvo tu... tkyah lah sdih2... bknnye batal pon,,, cme tangguh jer... mne lah tau nnt kite dpt konvo same2 nxt year.... lalala khi3.... :-D


k,,, i think thats all for now.. saje jer nk luahkan perasaan kesepian... huhu doakanlah everything will b fine here.. :) salamzz..~


p/s: dun 4get to put on your mask where ever u go... lalala

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails