Wednesday, September 30, 2009

Memori Beraya 09 ;-)

salam readers!! juz wanna share some hari rayas' picture.. juz received all these pictures from my sepupu sepapat... hu3 gmbr2 gile disebalik tabir... lalala happy watching!!





















the pening is back~

Yup,, I’m back!! Huhu~ bengang btol lah ngan line nie… asyik tk ok jer,,, nk update blog pon ssh.. huhu~ herm,,, nk bt mcm ne.. sabo je lah….~ actually nothing interesting to share,,, biase lah balik kolej,, nothing else, class, homeworks, assignments, presentations, thesis… huhu dateline next week.. tp mcm tk confident blh siap.. u noe wat?? Final examination is only 3 weeks from now.. *sight*


*And for my love one yg nk sgt tgk naqiah pki spec.. dis pic was published specially for u… :p*



Wednesday, September 23, 2009

$Duit Raya$

What am i going to do with my duit raye?? hee~ thn nie naqiah ade target.. i'll spend my duit raye utk bt spec baru... yup.. sbnrnye rmai org tk tau naqiah sbenarnye potek atau dalam bahasa sopannye rabun... huhu actually slame nie naqiah klw tk pki spec tu maknenye naqiah pakai lens... tulah... sebenarnye naqiah pkai spec lg lame dr naqiah pki lens... naqiah start pki spect wen i was in primary 4.. n started wearing lens since i was in secondary 1.. :) i hate wearing spec!!! tk suke!! rse mcm tk selesa sey.... huhu tp i'll try my bez lah utk pki spec bile balik kolej nnt... lens mahal lah.. tk cukup bajet maa nk tukar every months.... :p ok,, nntkan lah penampilan baru naqiah soon... :D







*Happy-Happy-Happy!!!* :D

Sunday, September 20, 2009

1st day raye

tired!
tired~
tired!!

huhu~

1st dae of raye...
penat giler baboon... huhu

*still, no news frm him* :(

custard jagung**


huh... gaduh with my mum juz now.. abt custard jagung.. huhu.. i was very2 excited to make a custard jagung.. dat tym i read dlm mjlh abt how to bake a custard jagung.. it says there dun have to masak over the head.. so i told my mum lah what i read,, den my mum scolded me.. she said "mane ade kastad tk msk?? mak tau lah.. n bla bla bla.." she also said that majalah was wrong,, n mcm2 lg yg menguji kesabaran org yg berpuase mcm naqiah.. huhu that gaduh2 part end up with me saying: "tk tau lah.. mls dah nk bt,, mak bt lah ape2 yg ptut ngan tpung custard tu" hu3 *majoook*

Saturday, September 19, 2009

Final Touch Raye..~


salam raye to all the readers.... hmm.. not dat happy lah actually... dunno y.. dr siang td rse mcm ade jer yg tk kne... aduyaaaaiii... tk smngat nk rye.. huhu btw dr siang td naqiah bz tolong bt preparation utk raye.. masak lah,, kemas umah lah,, gosok baju lah,, n mcm2 lg.. actually i forced myself not to think abt it.. huhu tp tk boleh lah that thing kept bothering me sey.... huhu btw raye kali nie naqiah rse bese2 jer tkdelah se-excited raye thn2 yg lepas.. bju raye mmg lah ade berpasang2 lah gak,, tp tkde 1 pon yg naqiah pilih sndr.. sume mak yg pilihkan.. huhu n the tragic part,, mak dah blikan ktorg (me n my big sis) baju raye.. same,, cume kaler je len.. pink n blue.. naqiah dah pilih pink,, den suke suki jer my sis g gosok bju tu n declare baju tu die punye... huhu sabo jelah... erm.. thn nie no new shoes 4 me (so,, i've to go hr rye with my super confortable crocks *hee*) n, no new selendang 4 me... huhu btol2 pnye tkde mood lah....oryte.. bt kwn2 naqiah yg jauh n tk dpt nk rye kat umah naqiah.. meh lah jmput tgk gmbr... nielah die rumah naqiah yg tk seberape yg tlh diubah suai dengan sesuke aty kami... hehe,, k, i'm done.. chow!! salam....
*miss u*

*confius*

hmmm...
still confuse abt the status..
who am i to u???

Friday, September 18, 2009

suara seberang tambak..**

salam.. n hello readers... i'm happy to be home.. huhu~ dr smlm naqiah asyik maaaaaakan jer... huhu n now my perut sakit gile baboon punye... i dunno why.. tp naqiah rse sbb naqiah salah makan kot... huhu feel like crying... naqiah rse sume org dlm rumah nie bingit sey.. hehe ape tknye... i kept shoutin': PERUT ADIK SAKIT!!!! hee~ but frankly speaking i cannot help it.. :'( feel lyk going to toilet,, but end up nothing came out... *sensor* lalala huhu~ dah nak akhir2 ramadhan nie lah meragam... btw naqiah happy sgt2.. i tot bile dah smpi rumah tk blh nk surf net,, bcoz my father already cut the internet.. but den my sis punye laptop nie BEST GILERRRR...~ boleh curi org punye line,, laju pulak tu.. hee~ dikesempatan ini naqiah nk ucapkan bebanyak time kasih lah kat tuan punye line yg dicuri... n sorry also... hee~ ok,, i'm done.. since line dah ade nie i'll update dis blog whenever i like.. hee~ c ya!

*to my special sum1,, sori tk dpt contact.. naqiah dah slmt smpi.. :)*

Thursday, September 17, 2009

i'm HOME

hahaha!!!
i'm home!!!
it's good to be home...~
makan, makan n makan time!!!
lalalala~

Wednesday, September 16, 2009

*lonely*

"lonely..~
all of my fren went home oredy..
herm..."

Friday, September 11, 2009

Buke Puasa II: Kisah si restoran Layang2.. :-)

salam!!! alhamdulillah... puasa kali nie,, naqiah rse rzki naqiah murah sgt... alhamdulillah,, sbb.... stiap minggu ade jer org jmput utk bbuke puasa bersama... dan ini dapat meringankan lagi beban ayh... al maklum sajelah... anak die nie mkn bukannye cket.... :p lalala

oryte,, kali nie naqiah nk bwk korg sume ke RESTORAN LAYANG2.... hehe... on 10th of september,, exco2 rkn mde kipsas tlh dibelanja utk berbuka puasa di restoran tersebut.... silalah sama2 kita berkongsi kemanisan dibawah ini... wlw pon tk dpt kongsi mknn,, kongsi gmbr pon jd lah yer.... lalala

di mana ade mjls makan2,, disitu ade muke kite.... lalala

di sinilah tempat kejadian... dahulunya dikenali sbg restrn layang2... ;)

makan.. makan.. n makanaaaaann lg....... :D



rakan muda KIPSAS!!!


haiyoook!!

**amcm??** hehe ;)



Monday, September 7, 2009

Buke puasa I @ MabiQ

Alhamdulillah…. Salam to all the readers… naqiah dah lame sgt tk update blog nie,, bukan ape dah lme sgt dah line internet kat bilik nie tk elok…. Huhu plus naqiah sndr bz ngan keje2 naqiah rse mcm tk ckup je 24 jam…. *sight*

Tp wlw bgimne pon,, ramadhan kali nil ah yg naqiah rse pling bermkne slame 3 thn ramadhan di kipsas…. Banyak pristiwa yg tlh mrubah hdup naqiah…. Erm,, yg tu kte cite len kali yer… hehe

Ok,, skrg ni cite ttg buke puasa di rumah ank yatim MabiQ (Ma’had bahasa dan ilmu al-Quran) program yg dinajurkan oleh AFG kump 1&2… frankly speakin naqiah rse trharu sgt sbb akhirnye program nie jd gak stelah banyak dugaan yg dilalui oleh AJK program termasuk naqiah sndr.. naqiah sndr sbnrnye dah putus ase ngan progrm nie,, tp naqiah kuatkn smgt n Alhamdulillah… prog nie brjaye… buktinye?? Cbe tgk senyuman mereka… :-)

*senyum 1*

*senyum 2*

Wlw pon sehari (2pm-11pm) naqiah rse kepuasan dan kemanisan ukhwah yg trdpt dlm prog nie.. bkn shj dikalangan kami dgn adik2 mabiq,, tp juge dikalangan suke ajk n ahli afg… jujur naqiah ckp tk sume yg naqiah knl n tk sume yg naqiah rpt,, tp dgn program nie Alhamdulillah semuanya brubah…

Kemuncak program,, solat trawih brjemaah… solat rawiah kami diimami oleh ustaz jamal (pemilik mabiq) dan juga adik2 mabiq sndr.. naqiah trpakse mengaku naqiah tk dpt kawal prasaan naqiah.. puas naqiah cube tp naqiah ttp tk bjaye.. I cried.. mrk mungkin tkde ibu bapa,, tp mrk pnuh ksih syg.. mrk mungkin miskin harta dunia,, tp mrk kaya harta akhirat… naqiah rse kcik sgt dgn adik2 kat stu… wlw pon bnyk kali naqiah rse naqiah ssh,, sbnrnye naqiah lupe naqiah jauh lg bruntung dr mrk2 yg kat luar sne… *sight*

Ksmpulanynye.. naqiah balik,, naqiah hapi.. bukan shj hapi,, tp trslit keinsafan di hati… Alhamdulillah, Alhamdulillah, Alhamdulillah…
"ya Rahmah ya Rahim,, jdkanlah aku ini hambaMu yg brsyukur diatas sgl nikmatMu,, n jdkan lah aku hambaMu yg redhah diatas sgl ujianMu.." **amin**


Rentetan sepanjang program..~

*kebolehan serba boleh; abg/akak fasi @ chef.. hu3*

*Happy-Happy Time...~*

*Shah berkata: "Ape die? ckp kat abg.." ketika permainan TELEFON BURUK*

*IT'S UNFAIR!!: Naqiah turut didenda.. sob2 :'(*

Sunday, September 6, 2009

15 ramadhan...

"15 ramadhan
ramadhan 1430H
5th September 2009
Will not 4get dis date insyaAllah…"

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails