Sunday, January 31, 2010

dan.. FIKIRKANLAH...~

Diberi MATA,
tujuan yg pertama adalah utk melihat kebaikan org lain,
dan yg ke dua adalah muhasabah kelemahan sendiri...

Diberi HIDUNG,
utk menghidu wangi2an dan mengelakkan kpd bau busuk pd zahirnya,
dan menghidu pd kemungkaran pada hakikatnya...

Diberi MULUT,
utk berkata2, 
dan menguatkan senyuman agr menyenangkan hati org di sekeliling dan org yg berurusan dgn kita...

Diberi LIDAH,
agar  perbanyakkan berzikir dan bertasbih bg memuji kebesaran ILAHI,
dan bukan utk berdusta...

Diberi 2 TELINGA, 
pertama utk mendengar yg zahir,
dan kedua utk mendengar bisikan laduni,
dan berawaslah trhadap bisikan syaitan yg selalu mencelah dan mengelirukan...

Monday, January 25, 2010

:(

susahnye nk puaskan hati sume org..
huhu~

Saturday, January 9, 2010

dah boleh!!

hehe...

everything is back to normal...

wee~

الحمد لله

NAQIAH kini...

Bismillah....

Alhamdulillah... syukur sgt2 krn dr ini msih lg d berikan nikmat yg menggung.. :)skali lg alhamdulillah.. naqiah brsyukur dgn ape yg naqiah ade skrg... wlw pn jika d bandingkan dgn kwn2 yg lain,, dr ini dah jauh ketinggalan,, yelah,, ape tknye.. kwn2 yg lain sume dah brjaye dpt kerja,, tp naqiah?? msih setia dgn rumah.. hee~ yg lain rmai yg dah jd cikgu, privet tutor, keje kat tution center, library lah, kat 7E pon ade gak.. cume naqiah jer yg msih bercinte ngan katil.. :)

org kat kiri kanan sume dah mule bising,, kau nie tknk keje ker?? sampai bile nk ddk umah?? prgilah cari keje! blom dpt keje lg?? ade diploma pon ssh ke?? jgn lah memilih sgt... huhu same ade dorg bsing btol2 atau ni cume khayalan naqiah,, biarkan.. naqiah tau ape yg naqiah bt.. sape yg tknk keje.. bkn naqiah tk cari,,biarlah.. naqiah prcaye pd rezeki Allah... insyaAllah klw ade rzeki naqiah akn kluar gak utk keje... kn? ;)

so,, plan naqiah mcm nie.. ddk rmah diam2 smpai msuk U... hee~

*bkn tknk contact,, cme tk blh.. sori eh.. alhamdulillah dah dpt kje.. keje elok2 eh.. dpt gji nnt jgn lpe blanje naqiah..huhu miss u alwayz*

Tuesday, January 5, 2010

aku tk rela!

wat else can i say??
everything is in ur hand..

keep quiet is the bez solution..
haisy..

rndu <3 isk2

resah ku sendiri tanpamu
gelisah hati tk keruan
ingin rasanya kau di sisi
sayangnya kita berjauhan.....

mungkin ini rindu
dtg 'tika kau tiada
rindu aku rindu
ingin ku luahkan..

ouh angin kirim kan
lagu cinta ini pdnya
bisiki hatinya
ku menanggung rindu...


sesaat kau tiada...


*missing u is a must!*
isk3

Monday, January 4, 2010

LATEST UPDATE!!!!!!!!!!!! :D

HARI KELUARGA AL-QUDWAH @ DESARU DAMAI BEACH RESORT (on 25 - 27 of dec 2009)


















PROGRAM KEM IBADAH @ RUMPUN MAKMUR JENGKA PAHANG~ (on 21 - 23 of dec 2009)










LinkWithin

Related Posts with Thumbnails