Sunday, June 27, 2010

miss him truckloads ^^,

wen ppl ask me y i wanna b a facilitator...
my ans is super simple,
bcoz i wanna b somebdy lyk him...
he's the 1 who will surely ask me this 3 quest wen we meet or text:
hw r u doin'?
hws ur study?
is der any prob?

u r my 1st companion..
u r juz perfect!
miss u truckloads bro!!
thanx 4 not deleting my number,
still answering all my stupid quest
although the way u answer it is still "mcm tk ikhlas" lyk always..
bcoz u r still my akhie al-mahbub... >.<

aku kecewa eps 2 - tk kecewa dah ;)

bismillah walhamdulillah...

diharapkan semuanya berada dalam keadaan yg sihat.. shat itu satu nikmat..~

wah... tk sangka "aku kecewa" mendapat sambutan yg agk hangat.. hee~ actually sambungan die tkde lah boomz sangat... mcm crita2 yg lain.. "aku kecewa eps 2" diakhiri dgn happy ending.. hee~ >.<

smlm spt yg tlh di-plan, naqiah, ayah n mak g lah ke kdai kwn ayh tu.... sblm tu mak dah pakse ayh utk kol kwn die dlu.. mak kate: "nnt kte g sane pnt2 die tkde,, bknnye dkat" mmg btol kate mak,, naqiah pon tk sanggup nk 'bersa'ie' bnyk kali ke sane... huhu bile ayh kol,, die sruh dtg ptang... ok fine,, sbb ktorg mmg plan nk g ptg pon ^_~

dlm prjalanan.. dlm hati naqiah dah bertekad: "wlw ape2 pon trjadi,, aku tkkan tinggalkan laptop kat kdai tu lg.. ntah nnt ape lg yg die tukar,, tk psl2 ngan motherboard die sume die tukar" huu~ 

smpai jer kdai die,, mulut dah ready nk perang.. hee~ *mcm btol jer* mcm pekedai yg lain die tanye: "ape mslh??" bile dah d-trangkan,, mati2 die tknk agree ngan naqiah yg charger die yg rosak.. die asyik ckp, "charger die tkd pape", "klw mcm ni batry die yg mslh" bla-bla-bla... dlm aty naqiah:"sukati kau lah pkcik,, nk ckp pe pon" tp naqiah trfikir: "pakcik,, klw batry die yg mslh,, knp time kite kluar kan batry pon tk blh jgk?? laptop tetap blackout klw kite langgar charger die??" die terdiam.. haaa~ lpas tu mule lah die tukar batry tu lah-batry nie lah..huu~ *pnat gak lah tunggu* huu~ tetap tk blh jgk!! tibe2 *jeng3* "cik rse die pnye software die......" *ape plk software nie?????!!* "cik,, tkde.. sbnryne yg lain tkde pape.. slama nie sye on ok jer.. cme charger die jer lah.." *huu~ bengang*

dipendekkan cerita,, naqiah sruh die tukar pkai charger die.. bile die tukar boleh lah plk.. huhu~ *mnpk sgt at the first place mmg charger naqiah yg rosak!!* 

naqiah pon dgn nakal bertanya: "jd mmg charger die yg rosak lah yer??" hee~ 

blh plk tu die ckp: "dah td awk yg ckp charger awk yg rosak" *tepuk dahi sey*

lps tu pkcik tu ade ckp sesuatu yg kurg menyenangkan aty ku: "charger awk tkd pape,, tp tkp lah.. awk ckp charger awk rosk kan,, tukar charger ngan pkcik" -_-" huu~ *die ingt naqiah nk sngt charger die tu* 

dgn muke yg brkerut naqiah pon ckp: "pkcik,, why not u try mine?" 

die mcm tknk gitu.. 

"tkpelah.. try mine jer.. klw charger sye ok lbih baik pkai charger sye jer" *naqiah pon degil nk menegakkan kebenaran!* 

dgn berat aty *mcm tau2jer* hee~ die pon tukar... 

TAK BOLEH! 

maknenyer??? naqiah betol!! kan senang dr mula die ikot ckp naqiah.. bg jer charger baru... huhu~ mse tu mcm nk jerit jer: "haaa!! kan sye dah ckp.. charger yg rosak!! yg pkcik g tukar ram saye tu knp??!! pakcik,, ade kje kosong tk?? sye dah blh repair comp" huu~

ksian pakcik tu paisey... ^_~ dan naqiah plk,, free2 jer &80 melayang byr duit ram... die ade mention jgk psl ram tu.. "bile cik check ram awk dah rosak trok".. *yelah pkcik.. mls dah nk pk.. dah tukar pn kan?? klw pakcik tk tukar saye tk pyah bayar pon* huu~ 

jd itu lah akhirnya... naqiah pon bernagahia dgn charger yg "tk brapa baru" yg dihadiahkan oleh pakcik tu..... tkpelah.. aslkan boleh guna lg... >.<  kan???

naqiah,, mmg tk blh idup tnpa 2 bnda nie... my babies.. hee~

baby no 1 : my hp

 
  baby no 2 : laptop!!
    hee~ ok readers,, dah tk suspen kan?? hee~ the moral of this story,, klw nk hntar laptop atau ape2 utk d-repair,, bcareful!!! mcm2 yg dorg boleh bt kat harta kite nie... kite bknnye tau ape2 yg dorg tukar, hardware ker, software ker.. kan? bkan nk  سوء الظان tp lg baik klw kite hati2 kn?? ^_~

    Friday, June 25, 2010

    aku kecewa... huhu~

    bismillah,, walhamdulillah...

    hrp smuanya di dalam keadaan yg shat,, shat jism, sihat iman insyaAllah...~ ^_^

    hati ni msih lg sdih..~ laptop yg rosak tk ok lg... huhu dah lme dah rosak.. klw tk silap dah lbih dr 1 mnth.. huhu dah hntar kdai utk d-repair pon... nie yg nk bukak cite nie.. huhu naqiah  hntr laptop ke kdai kwn ayh utk di-repair... dlm hati: "kdai kwn ayh,, insyaAllah dpt discount!" tp sebaliknye... huhu bknnye discount,, laptop yg rosak tk ok2 lg... huhu~

    9th june lalu,, naqiah ngan ayah prgi ke kdai yg dimaksudkan tu.... pg2 lg dah smpi... *actually tk pg sgt pon dlm pkl 11 lbh g2 if i'm not been mistaken* skali smpi jer... hampeh!!! kdai tk bukak agy.... *hati dah bengang!* ayah pon dah bebel: "nk meniaga mcm ne nie??" tp kite relax... g mkn2 dlu... shopping2 dlu... hbis mkn,, hbis shopping kami pon u-turn balik ke kdai tu.... dr jauh dah nmpk; tk bukak agy!! *naqiah dah bengang + bengang = bengang sangat!!* ayah tetap cool... *sbb tu kdai kwn die*

    kitorg pon smbung lah jln2 shopping2... tp dat tym naqiah dah tkd mood dah... huhu~ siap ckp ngan ayh agy:"lpas nie ayh g sndr eh,, adik dah mls nk g" 3 kali beb!! sape yg sanggup sey.. huu~ tp ayh bt muke sdih.. tk sanggup nk tgk... last ayh kol kwn kesayangan die tu... bile kwn die kate kdai dah bukak bru kitorg g... byangkan lah...*jeng3* dgn hujan yg lebaaaaat,, tkd payung- ayah sanggup bli pyung *tk pntg nk blang* kite redah hujan tu... smpai2 jer kdai die,, org yg dimaksudkan tu tkde... huhu sape yg ade?? abg die @ pekerja dia.. ok,, fine!! at least kdai dah bukak...

    ok, abg die pon abg laaaah~ ktorg pon explain uh kat die ape mslh laptop naqiah.. LAPTOP TK RESPON NGAN CHARGER,, maknenye tk blh nk charge... dah tu die pon tgk2 lah ape yg die blh bt ngan laptop tu... naqiah suspect charger tu yg rosak,, sbb bile tgh charge kite langgar charger die laptop akan mati... huu~ tp "abg" die tu ckp,, kite kne tinggalkan laptop tu kat snie.. die tk blh bt on the spot... *ah sudaaaah* no choice! sape nk g dtg balik??!! ktorg pon tawakkal tinggalkan "baby" naqiah tu... huu~

    after a few days.. kwn ayh naqiah tu kol.. jwpn die mmg unexpected.. die kata ram kat laptop naqiah tu dah rosak trok... so die kne tukar.. dlm aty: "ape kne mengene tk blh charge ngan ram??" ok fine! die kan pndi,, siap ade kdai comp lg.. mst die lg tau... ok,, kte proceed.. byr $80 utk tukar ram..

    17th june, die hntar balik laptop kesayangan naqiah tu... wah!! excited bkn main sey.. lame tu tk jmpe.. huhu~ dgn pnuh smangat,, naqiah on laptop.. at 1st mcm biasa.. *yelah.. aku dah byr $80,, tkkan rosak agy* tp tetibe kaki yg gatal tertendang charger *dah kluarkan bateri* TUP!! laptop mati...

    ape sey!!!!!!!

    dgn hati yg bengang +bangang naqiah tk sentuh pon laptop tu sampaaaaaaaaaaai skrg... huhu~ esok ayah ajk g kdai die smula... huhu~ will update ape yg akn trjadi esok... huhu~

    Tuesday, June 22, 2010

    exciting journey to chini :)

    bismillah walhamdulillah...~
    hye peeps.. :)

    dah lame menghilang... mne naqiah pg??? hehe~ actually yesterday juz went back frm pahang.. with my sepupu @ adik saudara... will share my experiance here..

    18th june-fridae

    woke up at 6, siap2, sambung packing *last min* :p
    7.25 kluar rmah,, janji ngan my adik sedara pkl 8 kat keranji MRT station..
    8:00 tepat! dah terpacak kat dpan 'THIS FASHION' kat keranji.
    8:15 bru my cuz dtg n took SBS bus to customs.. reached larkin terminal around 9.30 sempat lg tukar duit,, breakfast,, toleting *tk penting nk bilang*
    at 10 everything setteled *just nice* bus kitorg mmg pkul 10 pon,, tp malangnye bus tu mungkir janji.. *huhu* 10.15 bru die smpi... :X

    ape2 pon.. sarapan dulu...~ :p
      
    bukti perjalanan.. hee~

    perjalanan dr larkin smpai kuantan mengambil masa dlm 6 jam... it's all depent pd brapa brani driver tu nk drift.. huhu bus berenti kat hulu rompin utk sape2 yg nk makan...
    dan disini lah... terjadinye sesuatu yg agak memalukan... huhu
    dah pening2 naik bus,, turun sbb nk g toilet... tgk tempat kaunter byr toilet tu tkde org... den my cuz asked me.. "kak,, nk byr ker tk??" oleh kerana naqiah nie baik,, i replied "byr jerlah".. lpas byr 30 cent *mahalkan!!* kitorg pon masok.... dlm hati naqiah "knp mcm lain jer toilet ni??" tetibe......~ *jeng-jeng-jeng* dgr suara org menjerit: "HEY! nie tandas lelaki!! tndas prmpuan sblh sane tu..." suare si penjaga toilet yg sembunyi kat mne ntah td....~ huhu walaoehh!!! malu sey......~ dgn mke slamber,, ktorg pon tukar haluan.....

    4:15,, smpi ker TERMINAL MAKMUR,, our 1st destination,, surau... lpas solat tros ker misi setrusnya..
    :utk cari stesen bus awam.. stesen bus nie yg spatutnya ade kat benteng telah ditukar lokasinya atas sebab utk menaik tarafkan kawasan bebtng tu *credits to my kakak angkat for giving me all these infos*
    dgn hanya berbekalkan clue "stesen bas awam tu ade dkat ngan stadium yg kat terminal tu,, dkat sblh restoren" kitorg pon cari... stlh bertanya kan beberapa org n menelefon beberapa org ketemu jua akhirnya.... :)

    5:30,, naik bus "mara liner" yg menghala ke chini utk ke chini3... ketika azan maghrib berkumandang,, kami pon tiba ke tujuan utama kami prgi ke pahang: rumah kluarga angkat naqiah... :),, alhamdulillah... almost 12hrs jorney... rse mcm melayang2 jer bdn nie :) stlh makan2,, tgk2 tv,, beramah mesra lebih kurg dgn ahli keluarga angkat,, kami pon melangkah ke alam seterusnya.. alam mimpi.... :D

    19th june-saturdae

    the thing i like most klw dtg chini is :) MAKAN!!! pg2 jer dah dgr :"Naqiah,, makan nasi" hee~ pnggilan2 spt ini akn brterusan dr sarapan, mnum pg, mkan tghr, mnum ptg, n mkan malam...~ argh!! heaven!!! heeee~

    oryte,, lpas srpn jer naqiah dah excited sgt sbb dah jnji ngan my bestest fren nk g round2 kuantan.. :) our actual plan was nk kluar pagi2.. tp dsebabkan kwn naqiah nie sgt baik n gentelmen*uwek!!* die nk jmput ktorg (naqiah-sab-mimi) kat chini.. so kitorg re-arrange our masterplan maknyenye dia akn brangkat dr kuantan lpas zhor,, so.. should b dia akn smpai d chini around 3 like that... tp d sebabkan "mslh technical" blh dikatakan lpas asar jgk lah ktorg gerak dr sne... huhu (lpas tdo-bngun balik-tdo balik n bngun balik) *huhu*

    pkl 5++ ptg,, dgn menaiki kreta firdaus... kita memulakan "pengembaraan" ke bandar kuantan.. klw mengikut masterplan yg tlh diatur kami akan g mlawat pensyarah2 yg brada di bndar kuantan 2,, tp disebabkan en. Hisyam yg tk blas msg (he went back to his hometown i guess) n rumah ustzh safiah yg ntah hilang ke mana *disappeared* trpkse lah kami menukar plan.. huhu our next destination:
    • Terminal: buy tickets
    • Mega Mall: perform maghrib prayer
    • pasar malam: buy foods,, jln2!!
    • teluk cempedak: jln2, mkn2 :)
    • KIPSAS: trnsit ke kreta pie..
    • went back

    bus yg mengutamakan keselamatan... (kunci mangga) huu~

    berjalan2 di pasar malam.. *gmbr curi* huu~

    pose ayu ngan mimi... weee~

    yeah!! ini dia... the 4 of uz.. *winx*


    brgerak dr kuantan dlm pkl 11 ++ hati dah tk brapa sdp,, dah mlam... sgan ngan famly angkat... huhu credits to pie sbb bwk kreta mcm @#$%^&* hee~ *nmpk macho tym bwk kreta tu* hee :X *blueks!!* mse dlm kreta tu sorg2 pnye hp mule bunyi... huu~

    pkl 12 ++ smpi umah,, ayah dah tunggu kat dpn umah *nseb baik tk cekak pinngang pegang rotan* hee~ tp,, wlw ape2 pon it was very fun, enjoyable n unforgetable memories :)) once again thanks to our drivers *pie n daus* yg sanggup smpi umah pkl 01:59hrs kne mrah ngan mak sume... huu~

    20th june-sundae

    we've plan to go back to spore on sundae... but unfortunately ticket tkde!!! huhu so,, no choice have to go back on mondae...

    hr ahad... tkd pape yg menarik.. actual plan nk smbng jln2 ngan mimi g tasik chini... tp smlm dah balik lmbt bdn pon penaaaaat... lg pon sgan ngan fmly angkt,, so hr ahd tu kami jd "budak baik".. hee~ ddk umah diam2,, makan,, tdo,, tgk tv,, tdo agy,, mkn agy,, sampaaaaaai malam...

    9:30pm,, brangkat ke rumah kak cik (my kakak angkat) dia ajk tdo kat umah dia.. yg terletak di sgai soi.. bila ditanya:
    "sungai soi tu kat mne??"
    dia kata: "dkat kuantan"
    *naqiah bt mke blurrrr*
    kak cik: pnah g pntai spat tk?? dkat2 ctu lah"
    naqiah: *mke excited dgr word pantai*
    kak cik: " tp dah mlm,, klw siang skit blh g pntai.."
    naqiah: *suspen jer kak cik nie*

    11 ++ pm,, smpai umah kak cik yg kat sngai soi tu...~
    talk on phone with tembam,,
    went to sleep.. zzzz...~

    21st june mondae

    woke up at 6,,
    lepak2..
    sarapan..
    siap2 utk balik..
    main2 ngan aiman..


    aiman yg kiut-miut... :))

    10:20,, abg halim fetched us and sent us to mydin..
    having "tea berak" at A&W.. meet pie there... :)


    A&W smile (^_~)


    12:00,, took bus at terminal to larkin...

    5++ arrived at larkin,, round2 "cr kerepek" naik SBS bus sampai rmah....

    7:45,, reached home safely... alhamdulillah... :)

    will update photos soon.. insyaAllah..~
    photo updated!!
    4 more pics click here!!

    starting to miss u.. huhu

    Thursday, June 17, 2010

    --short trip--

    went to JB juz now,, with sis..
    went there to buy tickets for tomorrow...
    left home around 11.30.. reached there at 1PM (thanks to the stupid traffic jam on our way to Malaysia customs) :X
    • 1stly Tukar duit, 
    • den buy the tickets, 
    • go to Larkin market to buy epok2 pusar (my mum ordered),, 
    • solat
    • go Mcd--> tuck in! 
    • went back to SG.. 
      dats all for now.. tired! huu~

    Wednesday, June 16, 2010

    finally

    finally...~
    i got a chance to talk to him... :)
    .:::miss ya:::.

    Tuesday, June 8, 2010

    "... aku terima nikahnya..." part ll

    bismillah.. walhamdulillah.....~

    alhamdulillah... akhirnya dpt jgk naqiah online utk meng-update blog nie...~ huhu nie pon pnt kenduri tk abis lg nie haaaa... al-maklum jer lah,, jd pengantin oppss~ pengapit... hehe~ 

    entry yg sblm nie naqiah ade crita psl sepupu kesayangan naqiah yg akn ke jinjang pelamin...~ majlis pernikahan tlh diadakan pd hari sabtu bersamaan dgn 5-6-10 *ayt org bt laporan brita* manakala majlis persandingannya pula diadakan pd keesokan harinya iaitu hr ahad 6-6-10.. hee~ tp,, sbgai sepupu yg mengambil berat tentang sepupunya yg akan berkahwin,, naqiah telah dipaksa utk turun rewang pd pg sabtunya! bygkan lah.... kerja non-stop,, dr hr sabtu lpas sbuh sampaaaaaaaaaai lah hr ahad lepas asar...~ penaaaat sgt2,, bile balik rumah dah tk rase pon kaki nie jejak kat lantai.. mcm lumpuh dah kaki nie... huhu~

    hee~ tp disebalik kepenatan,, naqiah happy sgt2.. lg2 bile dpt tgk muka penganti yg brseri slps disolekkan.. :) senyuuuuuuuum memanjang org tu.. slps majlis smpt plk die telfon naqiah tnye soalan bdoh: "btol ker aku dah kawen??" hee~ lol

    spnjng mjlis brlngsung,, 1 perkara yg naqiah pling tk sng.. ape dia?? soalan2 n kata2 dr mkcik2 n spupu yg lain.. ect: "naqiah bile lg??",, "tk lame lg lah tuuu...",, "tkpelah,, skrg nie pengapit pengantin... tk lame lg brjangkit lah tuuuu..." aduuuuuuuuuuuh....~ tp apakan daya... slamber jer lah...~ biler org tnye bile nk kwen,, jwpn naqiah: "besok!! jemput lah dtg..." lalala~ :)

    ok lah... tu jer kot yg naqiah dtp share dgn readers *tu pon klw ade lah* ;) spt yg dijanjikan...~ pictures!! ;) check dis out.... *ahak2* :p

    pose ayu.. ;)

    ambil berkat pengantin.. lalala~ pose gile2 sblm nikah ;)

     bila cincin disarungkan ;)

    jelez nie........~ huhu

    2nd day...~ :)

    mcm biase lah kan...~ tkkan naqiah nk uplod suuuuuuuuuume gmbr kat blog nie...~ so,, ringan2kanlah tgn anda utk clik link utk melihat gmbr2 yg lagiiiiiiiiiiii bnyak..~  for more pictures click here!! ;)

    Saturday, June 5, 2010

    "... aku terima nikahnya..."

    bismillah,, walhamdulillah..~

    6th june 2010: akan berlangsungnya majlis pernikahan slh sorg dr sepupu naqiah,, mahirah atau nama manjanya mimi :) 

    waaah,,, rse mcm tk pcaye gtu... antara spupu2 kami,, naqiah pling rpat skali dgn die... disebabkan umur kami yg tk jauh beza,, cme tua naqiah stahun jer.. rmai yg gelarkan kami kembar.. di mana ada naqiah di situ ada mahirah... :) teman sepermainan, se-pergaduh-han, makan sepinggan, tidur sebantal...~ huhu sdih rsa nya bila dibayangkan lpas nie kami msing2 akan membawa haluan sndr.... wlw pape pon,, naqiah tetap brharap n brdoa moga dia akn brbahagia disamping suami yg tersayang hingga ke anak-cucu-cicit-lepas cicit-lepas cicit punya cicit-lepas cicit punya cicit punya cicit-dan seterusnya hingga ke akhir hayat................~ insyaAllah :)  

    haaa~ sempena majlis nie,, naqiah ade lah jgk nk try2 mencungkil bakat menggubah bnde2 hantaran nie..~ kot2 mne lah tau ade bakat terpendam ker... lalala~ akhirnya,, dengan berkat usaha yg gigih,, kerja sama antara naqiah ngan adik,, maka trhasillah 2 gubahan yg kami hias mengikut suka hati kami... hehehe~ lihat lah hasilnya pd gmbr2 kat bwh :p klw cantik,, terpikat blh lah bt tempahan... klw tk cntk "syyyyuuuuuuuttt" ckp dlm hati jer.... lalala~ :p

    kad perkahwianan mengikut warna temanya: UNGU~

    mahirah n khairul arifin :)

    gubahan pertama: bunga lolipop :)



    gubahan ke-2: treasure box ;)


    amacm?? ade bakat tk??? lalala~ insyaAllah entry yg akn dtg klw ade rzki naqiah akan upload plk gmbr2 mse mjls pernikahan nnt.. Allahu'alam.. :)

    rndu awk~

    LinkWithin

    Related Posts with Thumbnails