Monday, August 30, 2010

hello-hello

bismillah walhamdulillah...

salaaaaaaaaaaaaaaaaaaam peeps!!

waaaah... lame giler dah tk update blog nie... huhu rndu kan? kan? kan? >.< hahah *prasan* actually naqiah tk tau ape nk share... huhu trlalu banyak yang naqiah dah go through... rase kobar2 nk type,,, tp bile dah ade dpn keyboard nie tk tau plk nk cite per... haisy -_-" ok! lets start with:-

my new lyf

ALHAMDULILLAH... rmai yg dah tau naqiah skrg ade kat bumi Syria... huhu naqiah kne marah ngan ramai org: "bile kau pg??" "knp pg tk bilang??" "tetibe jer kau g???? tk bilang pon" "sampai hati kau....." blah-blah-blah..... kpd sesiape yg berkenaan,, sori sgt2.. naqiah tk sempat nk buat flyers bg2 kat sume org... muahaha *lame* 'ala kulli hal.. trme kasih atas keperihatinan korg... wlw pon naqiah bkn kwn yg bgus ingt gak korg kat naqiah yer... heeeeee ^_____^

lyf kat sni alhamdulillah... sdh semestinye lain dr spore- lain dr mlysia... turun dr plane jer dah rse nk naik plane balik rumah.... huhu knp??

1) bt pengetahuan sume,, naqiah sampai MUSIM PANAS
2) rse diri nie dah pndi arab,, tp org sni ckp 1 habuk pon tk phm... *tp skrg dah better alhamdulillah* hee >.<
3) miss my famly- frens
4) segala2nya baru: muke2 baru (tkde muke mat2 n minah2) makanan baru (roti-roti-roti.. tp most of the tym msk sndr.. dah pndi tau!!!) culture baru (hari2 naqiah rse mcm ade org gaduh.. tp actually mcm tu lah cre dorg communicate.. haiiyyyoookkk!!! stressssss.... -_-"
5) dan banyak lagiiiii... (nk tau dtg sndr)

ramadhan in syria

alhamdulillah... last year ramadhan naqiah kat bumi kipsas... tp dis year kat bumi syam... ^___^ aghrrr!!! how i miss laksam, murtabak, lompat tikam, satar!!!! waggghhhhrrrr!!! tp kat sini makanan lain plk... alhamdulillah sumenye boleh diterima tekak... tp msih bnyk yg blom di-makan... mkanan~ u wait.. later i'll come.. muahahahaha

ramadhan kat sni.. huhu bnyk sgt2 cobaan... lg tym musim soify nie,,, klw tk thn sblm zohor dah rse nk buke... huhuhu puase kat musim panas nie masyaAllah.. imsak dlm pkl 4:18am and maghrib dlm pkl 7:30pm taqriban.... dlm 15 jam plus minus... rse mcm nk tidur jer dr lepas subuh smpaaaaaaai maghrib... huhu bile buke plk, letak lah chicken chop ker-fish n chips ker- cheese fries ker,, sume tk akn dilayan,, ape yg diambil dlu??? sudah semestinye muiy bareed *air sejuk* teguk 1.5 litter baru lah capai makanan.. heee~

trawih kat sni plk.. lg masyaAllah... kat tmpat tinggal naqiah *ruknu din* ade banyaaaaaaaak gile msjid (atau kat sni org panggil jami') so,, ape agy.. kitorg pon marathon lah tukar2 msjid stiap malam *mcm org jakun* antara jami' yg pernah mnjd mangsa kami:

1) jami' abu nur
2) jami' buthy *diimamkan oleh syeikh buthy sndr MasyaAllah*
3) jami' muaz bib saad
4) jami' rukniyyah
5) jami' hajibiyyah
6) jami' umawi *1 of the famous jami' in syria masyaAllah*

school!!!!

skolah kat sni blom officially bukak.. maksudnye skolah yg formal... tp oleh krane naqiah smpi sni ter-xtra cpt so naqiah tknk lah buang masa duduk rmah tk buat pape,, sooooo atas nasihat senior naqiah pon register 1 tuition centre nie... name die ma'had idrisi... actually klw naqiah tk msok pon boleh gak,, sbb kat sni ktorg blaja the very simple-simple thing, the basic2 nahu gitu.. tp knp naqiah msk?? tkde sebab! saje jer! hee~ tklah.. sje2 nk feel2 rse blaja ngan org arb... hahaha so bile dah msok kulliyah nnt tk "ternganga" dlm kls.. kakakaka

insyaAllah besok naqiah akan register kat skolah btol2,, kulliyah al-fatah... doakan naqiah yer... huhu *takot giler* n insyaAllah klw tkd mslh 19-9-2010 naqiah akan start kulliyah.. ameen...

rsenye tu jer kot yg naqiah blh share... huhu will share more insyaAllah fil mustaqbal...sori tk dpt nk upload gmbr.. CC miskin skit.. tk blh nk connect USB huhu -___-"

k guys.. take care... salamzzz.....

Tuesday, August 17, 2010

my NEW life


 ticket baru setelah "ditinggalkan" fligh lame... huuu T____T


ini namenye mengambil kesempatan: kene tinggal flight, pusing2 airport DUBAI hee~ best!!


jalan2 pic 1 ^^,

 

jln2 pic 2 ^^,


nie lah kpl trbang... hee~


jln2 pic 3 ^^,

 

 haaaaaaaaa... nie namenye sekolah.. ma'had idrisi (tuition centre) sekolah sementara naqiah.. nak g skolah nie, masyaAllah...kne naik tangga ke tingkat - 4.. huu -_-"

 

haaa... nie plk kehidupan pasar kat snie... actually naqiah nk ambil gmbr org jual sayur,, tetibe makcik nie inter-frame..huhu nk bt mcm ne, dah rezeki die msok blogger... lalala~



haaaaaaaaaaaaa... nie lah die pakcik sayur yg dimaksudkan... hee~ tomato yg die jual... bismillahi masyaAllah.. besaaaaaaaaaaaar... huhu kuwayyis ya ammu >.<


dis 1 my fav!! buzhoh.. atau name org putih die ice cream!! yummy!! hee~


ok,, stakat nie jer gmbr2 yg boleh dikongsi... hehehe sori lah blur2 skit.. maklumlah ambil gmbr pkai hp murah jer... huhu k,, gtg.. c ya! >.<





Saturday, August 7, 2010

update~

currently in Dubai...
waiting for another flight to Damascus
;)

Friday, August 6, 2010

kenang daku dalam doamu :'(

bismillah, walhamdulillah...

salam... lame rsenye tk meng-update blog nie dgn post yg "senonoh" hee~ sori lah.. bz sit sjak kebelakangan ini... huhu alhamdulillah, naqiah msih lg diberi peluang utk share-kan ape yg naqiah rse kpade sesiape yg sudi membaca.. huhu~

insyaAllah esok- 7th of aug, pd pukul 12:55AM naqiah akan bertolak ke bumi Syria.. berat rsenye hati ni nk tinggalkan org2 yg tersayang... lg2 skrg nie dah hampiiiiiiiir sgt dengan bulan ramadhan... huhu bknnye tk biase brjauhan, tp kali nie naqiah rse mcm lain gitu, lain sgt2... kali nie naqiah nk g jauh, jauh yg TK BOLEH balik sblm masenye.. huhu ke tempat yg serba-serbi baru bagi naqiah... takut rsenye nk bygkan ape yg akan trjadi nnt... huhu

td, dr pd smpaaaaaaaaaai mlm... naqiah sebok melayan tetamu yg dtg utk jmpe naqiah "bt terakhir kalinye" sayu rse hati bile setiap dr mereka memberikan kata2 perangsang dan semangat buat naqiah.. paling haru apabila masing2 salam naqiah peluk-cium sambil mendoakan segalanya yg baik utk naqiah T___T, naqiah sedar, naqiah bukan pergi sendiri, naqiah pergi brsama harapan mereka2 utk tengok naqiah pulang dengan kejayaan..

process utk sampai ke "tahap" ini masyaAllah... banyaaaaaaaaaak sgt ujian dan cabaran yg terpaksa naqiah n kluarga lalui... tp alhamdulillah, rzki Allah ade di mana-mana.. kesian ayah, mak yg trpakse siapkan keperluan naqiah dlm masa yg agak singkat.. naqiah tau dorg tk mampu.. kdg2 rse dr nie selfish sgt.. naqiah yg nk blajar mak ngan ayh yg terpakse bsusah payah. ade ketika naqiah give up! "klw susah2 sgt mcm nie, adek tknk blajar lah" tp mak is the best: "kerja kau skrg nie blajar jer, psl duit tu mak ngan ayh punye tanggungjwb utk sediakan".. huhu terima kasih kpd org yg dah berjaya bt ayah spt peminta sedekah... NAQIAH AKAN BUKTIKAN PADE ORG TU YG MENUNTUT ILMU ALLAH BUKAN SESUATU YG MERUGIKAN! insyaAllah...

kpd teman se-impian utk ke Jordan dahulu... yan mntk maaf sgt2 yan ade trsalah ckp kan? mntk maaf sbb kecik kan aty awk.. awk kwn yg baaaaaaaik sgt... ssh nk cr kwn mcm awk... mungkin bukan rezeki kite utk "ke-sane" mungkin awk deserve lg baik dr jordan,, dr syria pon.. awk g tempat lain tu pon adelah kehendak Allah, aturan Allah.. mntk maaf sbb tk dpt realisasikan impian kite... huhu

ok! cannot continue writing... air mate tknk stop.. huhu blom pape dah feeling.. huhu mungkin lepas nie naqiah tk dpt nk update blog nie sllu... sorry for that in advance.. huhu

kwn2 doakan naqiah ye, doakan agr Allah berikan naqiah kekuatan dlm berjihad menuntut ilmu Allah.. huhu

mntk maaf andai selama ini ade kate2 atau perbuatan yg mengguris aty sesiape.. huhu~

Allahu a'lam...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails