Thursday, November 25, 2010

aidil adha version syria~

bismillah walhamdulillah...

amcm sume shat?? hehe~ kpd kwn2 yg mane tersesat kat blog naqiah nie, sori lah yer... dah lame tk update blog.. huhu al-maklum saje lah.. ssh nk dpt internet connection kat syria nie... klw nk surf net kne g cyber cafe.. tu pon tk sume cyber cafe yg blh bkak facebook, blog, youtube ect... sumenye kene block.. cme certain CC jer yg boleh... tp tkpe.. alhamdulillah.. naqiah msih tetap brsemangat nk update blog, cme kureng skit lah.. tk sekerap mse kat spore dlu ;)

k readers! how was raye?? oleh kerane org tk dpt jwb... biar lah naqiah jwb sndr yer... (kay lame)

raye kat syria....
BEST! 1 week b4 raye... dah dpt rase kemeriahannye.. kat pasar... tkyah ckp lah... rmai giler org.. berpusu2.. sume nye nk shopping 4 raye....

1 day b4 raye... lg lah... biler jln kat pasar... rse mcm kitorg kat mekkah plk.. bertolak2.. hee~

1st day of raye... mcm biase jgk.. kat mane2 pon naqiah rse same jer.. g solat raye.. takbir raye.. cme yg lainnye kat sni, mate blom bkak (blom bgun tdo maksudnye) dah dgr bnyi takbir bersahut2-an dari banyaaaaaak / sume masjid.... sronok rsenye... hee~ ktorg tk bt pape sgt.. cme hr tu rmai yg bt open house.. tp malang nye, tym hari raye nie lah naqiah sakit.. huhu tkd rezeki nk menghabiskan makanan.. huhu *mke kecewe*

2nd day of raye.. ade jemputan open house di rumah syabab spore... not really an open house lah actually... die mcm raye cellebration yg dbuat oleh plajar2 spore-syria di rumah persatuan spore... mse tu lg sedih.. org sronok2, makan2.. ape naqiah bt?? balik rumah n TIDO!! huhuhu....

walaupun sakit.. n tk dpt sgt nk enjoy2 time raye.. tkpe.......... naqiah lame lg kat syria ni.. insyaAllah tahun2 akn dtg blh lah sambut raye dgn sempurna biiznillah.... ^^,

insyaAllah next post naqiah akn cite kan (ceyh badak!) pengalaman naqiah g holiday kat 2 tmpat bersejarah kat syria nie... TADMUR (palmyra) n HALAB (aleppo).. check dis out!! hehe..~ kay.. c ya!!!

**utk pie.. Allah yasyfik

Wednesday, November 17, 2010

sakit aty!!~

ok fine!! seriously.. cannot take it any more...~ sukati awk lah eh...~ buatlah ape yg awk nk kat sane... berbahagialah... engkau dgn dunia mu dan biarkan aku dengan dunia ku... muahahahaha ( FAKE evil laugh!!!)

Thursday, November 11, 2010

back to skool~

bismillah walhamdulillah~

alhamdulillah... skrg nie naqiah dah start skolah....~ best tu mmg lah best tapiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii...~ penat die hanya DIA jer yg tau... huhu~

 ape tk nye... byangkan lah... pg2 (tk pagi sgt pon actually) dah kluar rumah utk g talaqqi quran.. lps tu baru lah g skolah... ape yg memenatkan ialah, journey!! perjalanan dr rumah ke skolah jer dah ambil mase 30 min klw naik taxi....~ bayangkanlah... dengan jam nye lg... dengan bunyi hon dah mcm bunyi cengkerik di malam hari... (ceyh badak!) tu klw taxi... tp lets say lah... tetibe jer nk jimat hari tu... naik service (mcm taxi tp di van) perjalanan memakan masa selama 1 jam dan mungkin lbih... huhu by the time sampai skolah jer dah pnat... blom blaja lg... tp tkpe... nie baru permulaan kot.. lame2 nnt insyaAllah dah ok.... biiznillah....~ >.<



jami'e Abu Ayyub al-Ansori: skolah naqiah btol2 bwh jami'e nie....

pintu blakang skolah...

haaaa... ini lah die... bukan klas naqiah pon... klas org lain... tp mcm nie lah keadaannye..... bygkan lah... di kerusi yg kecik tu.... huhu


u.. sori tk dpt nk reply msg... miss u too.. now n always...~

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails