Monday, April 4, 2011

bergolakkah SYRIA?

popular question lately:
"mcm ne syria? ok??"
"korg ok tk kat syria??"
"tmpt kecoh2 tu dkat tk ngan tmpt naiqah??"

jwpn naqiah:
"thanks for ur concern,,, naqiah n kwn2 ok2 jer kat snie... tkyah rsau k??"

huu~ berita yg kluar lg dasyat dr yg ktorg sndr dgr... naqiah n kwn2 yg ade kat syria nie tk tau pon yg muzaharah (tunjuk perasaan) itu sebesaaaaar itu.... huhu~  ape yg ktorg nmpk sndr di tv atau live dpn mate tk seteruk mcm berita yg keluar dr syria... so,, no wonder lah sume org rsau psl kami.. *trharu*

so... the moral of the story... jgn percaya 100% dgn berita yg anda dengar or lihat... selidik dlu kay??

currently in syria:
rakyat syria tlh mula bangkit n bersatu padu menyokong president mereka ASSAYYID DR. BASYAR ASAD. so mereka semua beramai2 dgn bendera n gmbar president mereka berkumpul di setiap city / mantiqo *bhse mlayu ape??* menunjukkan perasaan mereka yg menyokong president mereka itu.. *rabak melayu aku* huu~

slogan2 yg dilaungkan:
"الله، سوريا، بشار و بس "
Allah, Syria, Basyar (name of their president) & that's it!

"سوريا يورد بشار الأسد"
Syria wants Basyar al Asad!

so,, bergolak kah syria????

jadi... sme2 lah kite berdoa agar bumi sham ini akan terus dipelihara oleh Allah..~

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails