Wednesday, October 26, 2011

..telah tiba jodoh ku..

ceritanya bermula begini..~

di suatu pagi yg normal...
normal sgt... pg2 g kerja... kluar rumah pkul 7.15 pagi... jalan kelam kabut menuju ke stesyen MRT chinese garden.. stiap pgi biasa lah... ramainya org dlm MRT! Padat mcm sardin dlm tin... tp tetap juga ku sumbatkan diri gara-gara tknk lmbt... :) nie kes klw dah tertinggal train confirm time kat punch card lbih pkul 8! n end of the month gaji pon kurang!! *sbb kne potong*. dlm MRT yg padat tu,, mcm2 bau ade.. haha~ klw nasib baik baulah sabun (pg2 org baru mandi.. tu yg wangi tu) n klw nasib kureng baik (korang fikirlah sndiri ape bau yg menujuk ke hidung terus naik ke kepala) ha3.

dr station chinese garden naik MRT 1 stop ke station jurong east n dr jurong plk tukar train ke station yew tee..~ begitu lah naqiah stiap pg.. marathon ke tempat kerja... :) kebiasaannya naqiah smpi ke station MRT yew tee 1-2 minutes sebelum 7.45 min pg... dan dr station tu kne jln 10 min utk smpi ke tempat kerja..

hendak dijadikan cerita... pd pagi 24 hb oct 2011,, sedang naqiah berjalan di sebuah block utk ke tempat kerja,, seperti ada sesuatu yg membuatkan kepala ini tertoleh ke kanan.. setelah menoleh,, terlihat seorang lelaki bertopi keledar berbaju kemeja berwarna merah hati.. tanpa mengesyaki pape naqiah pon teruskan lah perjalanan. dlm otak tk fikir pape lah kan.. what a big deal?? cume lelaki biase jer... sape2 pon blh lalu kat situ... lg pon itu kan tempat awam...

berbalik pada cerita kite... dr tempat tersebut,, naqiah kne pass by vending mechine yg menjual minuman dan makanan ringan, and after dat cross the road and jalaaaaaaaan utk sampai ke destinasi *tempat kje*.. seperti biase,, oleh kerana jarum jam hampir ke pkul 8,, naqiah pon speed kan lah skit kaki nie.. :p apabile dah sampi ditempat kje naqiah pon bukak kasut dan letakkan kat shoe rack.. bile naqiah nk pusing utk lock gate,, tetibe naqiah prasan ade sorng lelaki nie.. naqiah ingt kan delivery man yg slalu hantar worksheet.. tp bile tengok btol2... jeng3!!! LELAKI TADI LAH SEY!!!!

yup!! die lah lelaki td yg naqiah jmpe kat block sblm smpi tempat keje,, yg pkai helmet tu..~ die bg slm: "Assalamualaikum" dengan masih berfikiran bahawa die tu delivery man naqiah pon jwb lah...: "waalaikumussalam, ye?? ade pe??" jawapan yg tak disangka2 pon keluar dr mulut si delivery man tu... "er..." die mcm teragak2 nk ckp "boleh berkenalan??" MAK AI!! tau ape naqiah jwb?? 1st word that came out from my mouth: "haaaah???!!" dgn muka yg berok tengok pon die akan terkejut.. lelaki tu dgn muka malu2 mengangguk menunjukkan yg die tu tk main2 ngan pertanyaan die td... naqiah during dat tym tk tau nk react mcm ne,, terus tunduk sambil mengucapkan: "sori" dan berlalu ke dlm centre.

dlm hati Allah sje yg tau... langsung tk percaya yg diri ini diekori smpi kat tempat keje! huhu~ apabila menceritakan kepada kwn2,, mcm2 respon yg diberikan.. yg paling naqiah ingt, respon dr principle kami: "biarlah.. jodoh die dah smpi lah tuuu".

betul ker?? dgn lelaki ber-helmet tu?? Allahu a'lam...~



2 comments:

mustafiyah said...

LIKE! SANGAT SANGAT LIKE!!! XD

yunique0307 said...

mus... ape yg di like kan??? huhu~ i dont like... :p:p:p

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails